Hond

Wanneer je een hond neemt, krijg je er een vriend erbij!

Boras_tak_ligVeel mensen kunnen zich een leven zonder hond niet voorstellen. De vriendschap tussen mens en hond is dan ook zeker bijzonder te noemen.

Helaas kunnen honden ook klachten krijgen en kunnen ze dan moeilijk zeggen wat er aan de hand is. Het is aan u, de eigenaar om opmerkzaam te zijn en tijdig hulp in te roepen. Osteopathie is een goede mogelijkheid wat honden betreft.

Wanneer u een van onderstaande klachten herkent, kunt u bij een osteopaat goed terecht:

Loopt u hond wat mank?
Sleept hij een beetje met een of meerdere poten?
Hoort u zijn nagels over de stoeptegels, omdat hij zijn poten niet goed optilt?
Beweegt uw hond zich stijf?
Geeft uw hond pijn aan, bij borstelen, aanraking of beweging?
Zit hij niet lekker in zijn vel? Is hij ineens luier geworden, of geen zin meer om naar buiten te gaan?
Is zijn gedrag veranderd?
Gedraagt hij zich ineens als een 'oude' hond?
Heeft uw hond moeite met verharen?

Natuurlijk kunt u met al uw vragen bij ons terecht via contact.

Ook kunt u uw hond preventief laten behandelen om bovenstaande klachten te voorkomen?

hond_rolmops

Uw hond wordt onderzocht op blokkades in het lichaam (bijvoorbeeld een wervelblokkade) waardoor klachten kunnen ontstaan. Daarna volgt de behandeling, zodat uw hond zich weer vrij en pijnloos kan bewegen! Soms duurt het een aantal weken, voordat u verbetering merkt. Een behandeling kan tot 6 weken doorwerken.

 

 
 
 
Reacties:

Over Laly

"Laly heeft het werkelijk GEWELDIG gedaan!!!

De finale begint na 45 seconde http://youtu.be/Iw8xBoMFjho
Al met al heeft Laly werkelijkwaar een topprestatie geleverd.... Laly loopt gewoon ook meters weg bij de honden die normaal even hard als haar gaan....... Ik ben meer als trots ........." Groetjes, Mari-Helène en Laly


 

 

Over de zwarte Groenendaeler Zed
"Omdat  je vermoedde dat het wel eens een probleem 'van binnen' zou kunnen zijn, heb ik toch aangedrongen bij de dierenarts op nader bloedonderzoek. Het had heel wat voeten in de aarde (buisjes die kwijtraakten e.d.) maar inmiddels is de diagnose zeker: Onze hond Zed heeft de ziekte van Addison. Ik had er nog nooit van gehoord. Zijn algehele malaise heeft nu een etiketje en hij krijgt er medicijnen voor. Hartelijk dank voor de inspanningen en de gouden tip!"
Renske van Tempel

 

da_hondpien_in_huis1

Ik behandel uw hond bij u thuis of in Bilthoven (Van Dijcklaan 1)

Dit is in overleg met u. Het is afhankelijk van de reisafstand en hoe de hond zich elders gedraagt. Wordt hij erg nerveus in een vreemde omgeving of kan hij zich bij ons in de praktijk redelijk op zijn gemak voelen?

 

Uw aanwezigheid is van belang, omdat u helpt de hond rustig te houden en hem te laten liggen en zitten, zodat ik de hond goed kan behandelen. Ik ben immers toch een vreemde voor de hond en de hond is gewend om van u te gehoorzamen om te liggen en te zitten.   

jaidy_sprong

 Een osteopathische behandeling kan 6 weken doorwerken. Na 4 weken willen we graag weten hoe het met uw hond gaat, hoe hij zich voelt en wat er verbeterd is.

 

 

 

  

Reacties:

Over de whippet Marvin
"Nadat je hem hebt behandeld afgelopen maandag is hij twee dagen zeer rustig geweest. De eerste dag hebben we hem, zoals je adviseerde, in de bench gehouden en alleen voor zijn behoefte kort aan de lijn buiten gelaten. De dag daarna was hij ook heel rustig voor zijn doen. Woensdag was hij weer zijn 'oude' zelf.
Vandaag zijn we naar de renbaan in Lelystad geweest en hebben we besloten om hem weer een ronde te laten lopen met onze Whippet Aïsha. Dit keer ging dat tot ons plezier geweldig! Voor het eerst heeft hij een volle ronde gelopen zonder in te houden!! En toen ik naar de zandbak was gehold om hem aan te lijnen stonden hij en Aïsha samen aan de haas te trekken. Ik wist niet wat ik zag toen ik om de hoek van de heg liep en ze beiden zag staan.
Hij voelt zich overduidelijk beter tijdens het rennen. Hij loopt ontspannen en gretig. Fantastisch! Hartelijk dank voor je hulp!! Het was een feest om hem te zien lopen.
We gaan zeker vaker van je diensten gebruik maken.

Ik heb onze ervaringen gedeeld met zijn fokster in Amerika en die was ook erg enthousiast. Ze schreef dat ze daar zelf ook veel met osteopathie werken om honden in topvorm te krijgen en te houden." Carolien en Maarten

 

Over Wapper
"Met Wapper gaat het naar omstandigheden goed. Je had wel gezegd dat het even een paar dagen zou duren voor ik eventueel enige verbetering zou kunnen zien, maar de volgende dag viel me al iets op. Als hij natte poten heeft, heeft hij ook een sleepspoor met zijn achterpoten. Hij loopt dan net als een ijsbeer. Maar nu waren die sporen zo goed als weg. Zo heel af en toe zag je nog een klein sleepje. Ik kreeg ook het idee dat hij wat soepeler liep. Niet sneller, maar dat hoeft ook niet." Petra